ME sempat buat kuih ni semasa ketiadaan mereka. X tau nama ni betul ke x... tapi ni salah satu kuih kaum India yg telah menjadi kuih harian jual kat mana2 pun ade...
Untuk Resipi:-
- 3 cawan kacang dal yg telah ditumbuk/blend (rendam dulu bagi kembang)
- 1/2 cawan tepung gandum
- 3 tangkai cili kering digunting halus
- sebiji bawang besar
- 1 sudu kecil garam
Panaskan minyak. Bentukkan menjadi bulat/leper... Goreng sehingga kuning2. Resipi ni akan menghasilkan 10~12 biji vadey yg comel
amboi.. xde apa2 ke kat nihon ni atsui juga tp tak le mcm kat msia 2.
ReplyDeleteI so far ok cuma tak dpt nak buka yahoo e-mail
dah lupa password.
agak2 tahu ke sapa yg komen ni jgn lupa tatap gambar 2222
Nanti I post ke nihon ye...
ReplyDeleteAtsui kat sana? Ade byk bj short sleeve x?
Do not scroll to others k.. hahaha...
Aik lupa password jek... teruk la... Next time password email tu biar lebih kurang je... nanti x lupa dah.
Xkan lupa kot menatap... :P