Tuesday, August 23, 2016

16.09.2008-23.08.2016


Hujan lebat kat luar rumah malam ni. Sesayu hati ini... Moga ALLAH SWT terus memberikan kekuatan. Terima kasih selama 8 tahun. Suatu jangka masa yg panjang. 

Friday, May 6, 2016

Beef Bugogi


Malam ni kita masak daging bulgogi... Biasa makan manis2 masin2 gitu je. Arini... Menganga pedas. Hahahhahaha ... Sengaja letak chilie flakes sebab ade lebih aritu wat makan2 masa kawan2 datang. Bila dapat daging jenis lembut (selalu beli kat Jusco), antara yg paling sedap rasanya masak camni la. Yg simple2 gini. Arini xde shitake mushrou, yg ade shimeji je. Hantammm je la. πŸ˜†

Ara


Dah dua tahun lebih bela dia ni... Asalnya... Ni kucen adik ipar. Pastu skrg dah bela lama2... Dah jd kucen sendiri. Alhamdulillah... Senang je bela. Xde byk hal sgt. Makanan mahai sket le. Huhu... 
Nama dia.. Ara πŸ˜†

Piala Sultan Azlan Shah 2016


Tahun 2016 ni, Malaysia berjaya dpt tmlt ke 4 lps kalah tipis dgn New Zealand. Cam biasa... Aktiviti tahunan. Dpt p sana. Alhamdulillah... 

Wednesday, April 27, 2016

Royal Malaysian Navy Day 2016 - 82th


Happy Royal Malayisa Navy Day to my super bff Payik at Lumut. 27/4/2016
Moga sentiasa dilindungi Allah SWT semasa bertugas. Hepi sokmo wlpun skrg dah jd cob. No more stress. Jgn siyes sgt weh... Tq jaga keselamatan perairan negara.  Slmt kembali ke kapal wlpun kejap je dok darat. Nmpknya jodoh dgn kapal berpanjangan la ye. Hahahhahaha 

Friday, April 22, 2016

Sedak, jeligho, nyakuk molek.


Edisi kawan2 dtg rumah. Aktiviti makan makan... Hoyeayyyyy! Wlpun menu simple jeee... Tapi sgt menyelerakan. Kawan2 pun makan abes. Senang citer... Takyah simpan2 dahhhh... Basuh piyuk kosong je. Hehe... Ikan bakar. Budu. Ulam2. Sup daging versi siam. Petola masak lemak dgn suhun. 


Mango cheese tart

Sekarang ni... Musim customer order... Mango cheese tart. Kita layankan jeeee. Hehe.. Rasa manis2 mangga. Masam2 cheese. Lemak2 crust dia. Buat dorang suka rasanya. Ditambah pula dgn sususan kepingan2 mangga membentuk bunga ros kuning. Layannnnn










Tuesday, March 29, 2016

Menu makan malam


Menu mkn malam td... Ikan rebus goreng. Sayur bendi. Budu+tempoyak
Senang hidup kan... Balik pun dah lambat. Makan je laaaa

Jumpa kerang saiz giant... Taraaa... Walaupun reganya mahal... RM12/kg... Tapi sebab dah lama x jumpa kerang saiz besau2... Beli gak lerrr. Ni menu wiken aritu

Nasi goreng cina + telur dadar kembang acah2 mcm kat kedai tomyam kannn... Wlpun x healthy sebab guna minyak yg banyak. Tp sedap. 




Monday, March 21, 2016

Roti Naan Tandoori Pak Putra



Salah satu hot spot makan2 kat Melaka ni yg popular di kalangan pelancong ialah Roti Naan Tandoori Pak Putra. Lokasi di Kota Laksamana. Landmark berdekatan ialah asam pedas pokok besar, belakang Jonker Walk. Kalau dar Jonker Walk tu, boleh jalan kaki je. Makanan sedap2 kat sini. Rasa Pakistan... Hehe.. Kalau nak cheese yang meleleh dalam roti, pilih triple cheese. Yummyyyy 

Wednesday, March 2, 2016

Tempahan Kek Melaka

Masih berkesempatan lagi mengambil tempahan kek... Cuma tidak la seaktif mcm dulu2... Seminggu kdg2 amek tempahan dlm 2-3 biji je... Selebihnya byk habis masa ulang alik rmh mak & rehat... Lom abes lagiiii musim frozen ni kannnn... Layankan je laaaa. Janji birthday gurlzzz hepiii πŸ˜†

Zara Badrina

Nur Damia Aleesya

Aisyah 


Monday, February 29, 2016

Good bye leap year 2016


Good bye leap year 2016... InsyaAllah jumpa lagi tahun 2020 😘
Masa tu umur pun dah semakin meningkat... Huhu
29/02/2016

Monday, February 15, 2016

Nasi Lemak Hijau

Edisi tak diet... Nasi lemak pandan... Hehe... Lama x makan nasi lemak, kali ni wat daun pandan blend skali ngan santan. Dalam r&d wat sambal ala2 cam arwah atuk. Baru 75% je rasa lebih kurang. Kena usaha lagi niiii... Chaiyorkkk

Wednesday, February 3, 2016

Menu diet

1/2/2016 adalah hari pelancaran diet untuk tahun ni. Ngeh ngeh ngeh πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Menu di hari yg pertama ialah... Taraaaa... Egg quiches & salad. Dlm quiches tu ade sosej, bayam & cheese. Yummehhh... Tp jemu giler diet mkn mende ni. Tak brp boleh nak hadam sgt. Nanti nak reduce bg tinggal 3 ketul je laaaa.. 

Yang ni nampak menarik sket... Swedish meatballs dan rakan2... Ahaks πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚.. Tuang sos panas2, boh cheese... Bila cheese cair. Nampak menyelerakan pulakkkk... Mende alah ni pun... Mkn byk2 boleh muak. Huhu... Nanti bleh reduce portion mknan pulak. Sekian menu2 diet masak sendiri. Moga terus istiqamah... Aminnnn 

Thursday, January 28, 2016

Merempit di Pulau Pangkor


Lama x bawak motor... Skali bawak kat Pangkor pulak... Jimat naik moto ni. Sewa murah. Minyak x guna byk. Boleh jalan2 jejauh. Siap masuk pelusuk2 kampung lagi. Tak yah sesusah nak mencari2... Kuar2 bot je, kat jeti tu melambak tokan2 sewa... Kena serbu dah rasa cam retis. Kikikikiki.... Sape pandai nego ataupun memang kaki bargain. Mmg leh dpt murah lagi. Percutian bajet di awal tahun πŸ˜†

Monday, January 25, 2016

Mak


Semoga mak kembali sembuh seperti sediakala... Ini mak saya. Hamziah Mohd Yatim. Di usia 62 tahun, mak saya buat kali ke pertama dimasukkan ke hospital kerana appendices. Alhamdulillah... Mak semakin positif. Cuma terdapat beberapa sakit yg perlukan pemantauan lebih. Mak masih di hospital lagi. InsyaAllah mak akan kembali sembuh mcm selalu. Saya sayang mak saya 😒

Berkaitan juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...