Friday, May 6, 2016

Beef Bugogi


Malam ni kita masak daging bulgogi... Biasa makan manis2 masin2 gitu je. Arini... Menganga pedas. Hahahhahaha ... Sengaja letak chilie flakes sebab ade lebih aritu wat makan2 masa kawan2 datang. Bila dapat daging jenis lembut (selalu beli kat Jusco), antara yg paling sedap rasanya masak camni la. Yg simple2 gini. Arini xde shitake mushrou, yg ade shimeji je. Hantammm je la. 😆

Ara


Dah dua tahun lebih bela dia ni... Asalnya... Ni kucen adik ipar. Pastu skrg dah bela lama2... Dah jd kucen sendiri. Alhamdulillah... Senang je bela. Xde byk hal sgt. Makanan mahai sket le. Huhu... 
Nama dia.. Ara 😆

Piala Sultan Azlan Shah 2016


Tahun 2016 ni, Malaysia berjaya dpt tmlt ke 4 lps kalah tipis dgn New Zealand. Cam biasa... Aktiviti tahunan. Dpt p sana. Alhamdulillah... 

Wednesday, April 27, 2016

Royal Malaysian Navy Day 2016 - 82th


Happy Royal Malayisa Navy Day to my super bff Payik at Lumut. 27/4/2016
Moga sentiasa dilindungi Allah SWT semasa bertugas. Hepi sokmo wlpun skrg dah jd cob. No more stress. Jgn siyes sgt weh... Tq jaga keselamatan perairan negara.  Slmt kembali ke kapal wlpun kejap je dok darat. Nmpknya jodoh dgn kapal berpanjangan la ye. Hahahhahaha 

Friday, April 22, 2016

Sedak, jeligho, nyakuk molek.


Edisi kawan2 dtg rumah. Aktiviti makan makan... Hoyeayyyyy! Wlpun menu simple jeee... Tapi sgt menyelerakan. Kawan2 pun makan abes. Senang citer... Takyah simpan2 dahhhh... Basuh piyuk kosong je. Hehe... Ikan bakar. Budu. Ulam2. Sup daging versi siam. Petola masak lemak dgn suhun. 


Mango cheese tart

Sekarang ni... Musim customer order... Mango cheese tart. Kita layankan jeeee. Hehe.. Rasa manis2 mangga. Masam2 cheese. Lemak2 crust dia. Buat dorang suka rasanya. Ditambah pula dgn sususan kepingan2 mangga membentuk bunga ros kuning. Layannnnn










Tuesday, March 29, 2016

Menu makan malam


Menu mkn malam td... Ikan rebus goreng. Sayur bendi. Budu+tempoyak
Senang hidup kan... Balik pun dah lambat. Makan je laaaa

Jumpa kerang saiz giant... Taraaa... Walaupun reganya mahal... RM12/kg... Tapi sebab dah lama x jumpa kerang saiz besau2... Beli gak lerrr. Ni menu wiken aritu

Nasi goreng cina + telur dadar kembang acah2 mcm kat kedai tomyam kannn... Wlpun x healthy sebab guna minyak yg banyak. Tp sedap. 




Monday, March 21, 2016

Roti Naan Tandoori Pak Putra



Salah satu hot spot makan2 kat Melaka ni yg popular di kalangan pelancong ialah Roti Naan Tandoori Pak Putra. Lokasi di Kota Laksamana. Landmark berdekatan ialah asam pedas pokok besar, belakang Jonker Walk. Kalau dar Jonker Walk tu, boleh jalan kaki je. Makanan sedap2 kat sini. Rasa Pakistan... Hehe.. Kalau nak cheese yang meleleh dalam roti, pilih triple cheese. Yummyyyy 

Berkaitan juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...