
Bahan-Bahannya
- 350 ~ 450 gram daging rusuk kambing biri-biri (sekeping)
- 1 sudu besar biji lada hitam ditumbuk kasar (sebab suka pedas)
- 1 sudu besar gula merah
- 1 sudu besar madu
- 1 sudu besar butter
- 1 sudu teh garam
- 1 sudu teh serbuk paprika
- 1 sudu teh daun selasih (yg kering)
Cara-cara memasak
- Gaul semua bahan2 kecuali butter dan perapkan dengan daging semalaman di dalam peti ais.
- Sapukan Butter sebelum mula membakar dengan suhu 200 darjah celcius selama 15 hingga 25 minit ataupun sehingga permukaan daging nampak garing. Boleh juga menggunakan kuali tidak melekat utk menggorengnya (perlu letak sesudu butter).
- Siap dan boleh dihidangkan dengan sayur kesukaan. Makan dengan mayonis sedap ni...
sedapnyerrrrrr....
ReplyDeleteHa...lega dapat jumpa benda makan yg akak boleh duduk semeja...sib baik tak ada tanduk...tajam gak tu...Yum...yum...
ReplyDeletewah ...!
ReplyDeletejdi laper nich..!
lelaz>> maaf la sebab Lia dah mengiurkan lela... Selamat Berkenalan :-)
ReplyDeletealfi>> Laper ke kamu sih??? Jemput jamu mata ya...
ReplyDeleteK.watie>> Hahaha... beli yg dah siap buang tanduk le kak... hahaha