Monday, June 22, 2009

Custard Puding

Puding ni buat sempena lambakan jagung di rumah ini.... Hahaha... Yang enaknya ialah dapat makan jagung fresh... utk resipi 6 bekas jeli ni... gunakan 3 biji fresh corn. Kisar sume... campakkan dalam periuk dgn 3 mug air + 1 mug santan pekat. sebiji telur dgn 4 sudu besar tepung custard dan 4 ~ 5 sudu gula. Jgn lupa garam sket utk rasa lemak.. Sekejap je abis. Suka makan yg baru lepas masak... Panass2 sket


Suka mcm ni... Lembik2 sket.... Masih Boleh dikeluarkan dari dlm bekas tu.... Tgk tu... leh goyang2 lagik.. wakaka :-)

4 comments:

  1. Mesti lagi umph rasanya sebabjagung tu kan fresh...akak gun jagung tin jer...nak jagung fresh 10 tongkol..nak rebus...makan sambil tengok tv ker...

    ReplyDelete
  2. wow bestnye...jagung fresh lagi tuh.

    ReplyDelete
  3. ye la k.ina.... jagung fresh...bapa yg tanam kat blkg umah ni. Mgu lepas mak pegi KL ade bawa sikit utk k.nani... kalau nak.. pegi mintak sket kat k.nani... hehehe... Naik jemu juga asik2 jagung jek :D

    ReplyDelete
  4. K.Watie... mcm janji2 je kan nak buat puding ni. Lia buat puding ni sebab ade lebih 3 tongkol jagung mak tinggalkan lepas dia bawa utk anak cucu dia kat KL tu. So... tgk semut dah mula nak hurung... cepat2 le Lia dok kikis pastu blend jek... Benda senang.. cepat je le buatnya kan... Mai le dtg sini... ade lagi 3 batas lagi jagung tgu masa nak petik. May be esok ade entry jagung lagi kot :D

    ReplyDelete

Berkaitan juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...