Tung tung tung... tang tang tang... ketuk le sesuka hati kan lesung batu kat umah ... janji dia elok jek halus2... hehehe... Malam ni makan nasi lauk ni jek... Sume owang kat umah ni xde selera nak makan. Lauk2 siang tadi masuk dalam Cik Tong yg sgt berjasa tu... winkingking... Kalau suka pedas letak cili lebih, kalau tak tahan pedas... bersederhana je la ye. Makan ni ngan nasi sejuk jek, tak de keberanian nak makan ngan nasi panas sebab takut bibir akan menebal. Hehehe... jom makan jom :-)
Ni ade sedikit editing... Tadi sembang ngan my best friend kat Sg Siput tu... Cik Gu Sha Fiza kata ni Sambal Kertas. Nape lak dia panggil itu macam??? Hehehe... Jawapan dia... Sebab bila kite dah tumbuk ikan2 bilis ni nampak mcm kertas surat khabar yg ditumbuk lumat. Hahaha... hampehhhh... :P
sambal sotkhabar?baik baik mek nanti sembelit hehe sedap tau sambal getuk ni makan dgn nasi panas lagi best lia..siap air sebotol hehe
ReplyDeletehahaha... sambal sotkaba... buleh ke cik? kwn lia la ni... bagi nama... lia takut mkn ngan nasi panas... takut bibir mcm kena wat plastic surgery... hehehe
ReplyDeletesalam ziarah n kenal...
ReplyDeletesambal ni kena tumis dulu kan...ke ni versi yg takyah tumis...saya tak penah mkn lagi suratkhabar tumbuk...hehehe
salam nonie... terima kasih datang ziarah kat umah ni... ni sambal yg versi x tumis... tumbuk je ikan bilis, bawang ngan cili. cepat jek... hehehe... suratkhabar tumbuk tu... saje nama kawan yg bagi... hehehe... selamat berkenalan ye :-)
ReplyDeleteni mmg sedap sambal ni.pembuke selera.kalau tumbuk ngan belimbing rebus n goreng dgn minyak tohor, jadi sambal pahang pulak..mudah tol tukar namakan...
ReplyDeleteIzah>> hehehe... mcm2 nama kan? drpd bahan asas yg sama je. cuma ade yg mahu pedas tambah cili, mahu masam perah limau atau letak belimbing buluh, mahu rasa garing2 sket... kite goreng dia... yang pasti pembuka selera kite semua. Hehehe :D
ReplyDelete