Thursday, July 16, 2009

kukukakikakaku....


Hari ni kite nak cite pasal kuku.... antara barangan yg digunakan utk potong kuku x kira la jari tangan atau jari kaki....Memandangkan saje gatal2 nak buat TAg kat kawan2 kan.... so nak tau juga ape yg digunakan semasa proses pemotongan tu.... Wakaka.... Kalau mcm ME ni.... antaranya ialah.... Penyepit kuku (nail clipper), nail cuticles cream, cracked heel cream, rough skin remover cream, batu ape x tau nama... dgn penyepit utk celah2 kuku tu....(xtau nama :D)

Utk TAG kan....

1. Berapakah kekerapan anda memotong kuku?
2 kali seminggu utk jari tangan, sekali seminggu utk jari kaki

2. Apakah barangan yang digunakan semasa proses2 memotong kuku?
Dah jawab kat atas tadi...

3. Bilakah waktu yg selalu digunakan?
Bila malam2 hari selepas mandi.... siap rendam2 lagi kaki tu dlm air suam

4. Apakah kenangan menegenai kuku yg masih tersemat dalam kotak ingatan?
Penah tercabut kuku ibu jari kaki kanan masa bangun pagi nak pegi ambik paper final semester 6 pada bulan november 2008. Waduh2... sakit bangat.. menangis masa pegi ambik exam tu... Kalau ikut hati mau x ambik exam tu. Tapi ME menggagahkan diri hadir juga... lepas je abis exam terus pegi klinik kesihatan Cheras Baru. Dr cabut kuku tu... Ambik masa 6 bulan juga nak jadi elok.

5. Ambil gambar dan pastekan kat blog anda barangan yg digunakan....
Dah letak kat atas tu :-)

Tuan Rumah nak TAG keje umah ni kat kawan2 seperti yg dinamakan ye....(sape rajin forward la )

  1. Kak Watie
  2. Husna Milah
  3. Kak Hana
  4. Hasue
  5. Kak Suzi

7 comments:

  1. wahahaa..pasal kuku pun ada tag ka?nih sadis bebeno nih.ekeke..okeh2,sue letak dlm pt besi dulu ya..heeee..tengkiu2!

    Banyaknya produk penjagaan kuku lia..hehe

    ReplyDelete
  2. sib baik tak kena tag suruh ambik gambar kuku kaki...hihi..

    ReplyDelete
  3. oh tidak.....nak kena sebat dah budak Lia ni...Cik Manggis ...jgn kasi idea pelik2 pada si Lia..karang satu blog world terkezut tengok gambar2 yg keluar....Jaga ko Lia...nanti akak nak sewa safe deposit box kat Bank simpan Tag ni dulu!

    ReplyDelete
  4. nanti akak buat ye...tq!!!

    ReplyDelete
  5. Sue>> sebab lum ade org tanya lagi pasal kuku kan... tu yg buat tu. Wakaka....Bila kuku bersih baru hati senang
    cikmanggis>> tu ler cikmanggis... ingat nak buat mcm tu gak... tapi nanti org x selesa lak
    k.watie>> wakakaka... akak nak seat lia ke? sampai hati tau....jgn lupa buat tau
    kak suzi>> bila2 akak sempat buat ler ye...

    ReplyDelete
  6. ko mmg kijam la lia oiiiiii!! akaknyer produk cam ayam jerk! kakakaka

    ReplyDelete
  7. kak hana>> org bukan nak tgk produk lerrr... org nak tau ape yg digunakan jek....Wakakaka... Lia dah berlaku kejam pada kawan2

    ReplyDelete

Berkaitan juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...