kite cite bahan-bahan basic je la nak makan utk sorang ye
- 150 g kueh teow
- 4 keping hirisan sotong besar
- 10 ekor udang kapas(udang kecil)
- sebiji bwg besar
- seulas bwg putih
- 1 sudu besar cili kisar
- 1 sudu sos cili
- 1 sudu sos tomato
- 2 keping vege fish cake
- 1 sudu kicap manis
- segenggam taugeh (ikut suka)
- 2 pokok daun bawang (me kurang suka kucai... ganti dgn ni le :-D)
- garam secukup rasa
- cili merah utk hiasan dan tambah pedas lagi
adeh.... utk bahan2 yg ni pulak... banyak la... kalau ade masa nanti me cite dalam entry yg lain ye... rasa sup dia sedap.. menggunakan daging lembu sebagai bahan asas.. so ade manis2 daging dan sayur la... boleh makan dgn sambal kicap atau cili jeruk :-) rasa dan bau bawang putih yg sedang2 jek... wangi
kite cite bahan2 je la ye... cara masak... x kan x tau kot.. hehehe.. tapi me cite gak la sket ye... bila dah tumis bwg2 n cili tu. lepas tu baru masuk udang dan lobak dan juga batang sawi. bila dah sedang elok je, masukkan telur yg sebiji tu... bagi masak lepas tu perasa kari dan daun sawi lepas tu mee yg dah siap rendam. x yah masuk garam sebab dah masin.
- sebungkus mee segera (jenama Maggi perasa kari) direndam bagi kembang
- 5 ekor udang besar (sebab me luv it.... hehehe)
- sebiji bwg besar
- seulas bwg putih
- 3 biji cili padi
- 5 keping lobak merah (dipotong bulat)
- 2 pokok sawi bunga (dipotong)
- sebiji telur
- 1 sudu makan minyak masak
- 1 sudu makan kicap manis
No comments:
Post a Comment