Ape ade dengan kacang soya? Leh wat ape je sangat? Biasa la kan... mesti tertanya2 mende mcm tu kan... Terasa mau minum soya cincau le pulak... semalam dah rendam kacang soya... jadi tadi dah mulakan proses membuat le.... Satu je masalah bila membuat air soya ni... iaitu proses membuang kulit dia... waduh... lecehnyaaaa... Kalau x buang nanti maung pulak rasa airnya... Tiada pilihan le kan.. Buang juga le.. Hampas kacang soya tu kite buat kuih Masala Vadey... sejenis kuih-muih masyarakat India :-)
Masala vadey dengan soya cincau
masala vadey ni biasa org buat dgn kacang dal kan?
kali ni kite buat ngan kacang soya...
sebabnya hasil hampas yg kite buat air tadi tu
transfer jadi kuih laa... x membazir
rasanya kalau ade letak jintan manis sedap sket
ni hanya letak tepung sikit, bawang, cili ngan garam
kena buang sebab ade yg hitam2 tu...
kalau x buang nanti air soya jadi rasa maung... huhuhu
No comments:
Post a Comment