Cuti hujung minggu lepas selain sibuk di rumah menguruskan My Lovely Mum & Dad dan juga urusan kemas2 keliling rumah... Tuan Umah sibuk juga dengan keje buah biskut... hehehe... Sabtu buat Jam Slices... Ahad pulak buat Butter Shortbread ni... Taditional scottish recipe... Sudah puas mencari recipe yg berkenan di hati... akhirnya cuba gak le resipi ni... rupanya akan melekat la di hati... hehehe... Nape sampai melekat di hati??? Sebabnya senang bangat buatnya... Dapat resipi ni kat web Joyofbaking... Rasa2nya... lepas ni mcm2 le nak buat dengan Joyofbaking tu... hehehe... Macam dah jatuh chennntttaaa la pulak ngan web tu...Ahakssss... X boleh nak Copy & Paste la resipi ni kat sini.. takut... sebab x tau nak mintak permission ngan sape... Klik Sini je la utk resipi ye :-) Guna butter jenama SCS dan gantikan bawak klua 60g tepung gandum drpd recipe asal dan gantikan dgn 65g tepung beras... sedap sgt... cair dalam mulut... x yah kunyah2 dah... Ni kes teringin sangat nak makan butter shortbread mcm kat Mark & Spencer tu... tapi masalahnya malas nak ke Kuala Lumpur semata2 mahu merealisasikan impian tu... hehehe...LAYANZZZ
No comments:
Post a Comment