Saturday, February 19, 2011

Keputusan Akhir


Ranting Oren

Salam untuk semua... Tuan rumah kesibukan sahaja, ingatkan masuk tahun 2011 dan dah abes study ni, semuanya akan berubah... Tetapi memang berubah pun, makin sibuk dibuatnya. Harapan semoga awal tahun ni je kesibukan sedikit. Bagaimanapun di Facebook masih aktif, sebab di sana senang nak on9 sikit sekejap2. Kalau kat blog ni... amek masa nak karang2... hehehe... Dah melalut ape dah ni....

Berbalik kepada cerita Ranting Oren, ini merupakan baju kain satin yang telah ditempah oleh rakan sekerja kakak ipar iaitu seorang guru... Tempahan telah dibuat berbulan2 lamanya... Sungguh lama untuk mendapatkan mood meranting oren ini... Warna oren yg sangat garang ni membuatkan mata naik jibul... Dalam kepayahan, berjaya juga menyiapkan dengan sempurna... Alhamdulillah :)

Ape kena mengena Ranting Oren ni dengan tajuk cerita hari ini??? Yang sebenarnya, keputusan akhir ini adalah melibatkan hal2 hati dan jiwa... Seriussss!!! Huhuhu... telah difikirkan lama2, akhirnya membuat keputusan untuk berusaha mengurangkan aktiviti menjahit manik. Warghhh!!! Satu keputusan yang agak sukar untuk dibuat memandangkan menjahit manik ni adalah jiwa seni yang telah dikurniakan olehNYA. Belum lagi untuk terus berhenti, cuma mengurangkan sangat2 dulu... Mata harus dijaga memandangkan sejak 5 tahun yang lepas, aktiviti2 menjahit & menelaah pelajaran telah dilakukan secara serentak semasa belajar secara 1/2 masa (hujung minggu). Melalui saat2 sukar semasa belajar 1/2 masa... Siang bekerja, malam harus membahagikan masa untuk belajar dan juga bekerja iaitu menjahit manik untuk mendapatkan lebihan sumber kewangan bagi membolehkan ianya digunakan untuk pembiayaan pembelajaran dan juga kehidupan seharian.... Rasanya sekarang ni tiba masa merehatkan minda pula... huhuhu.... teremosi pula bila cerita2 pasal ni... :)

Sehingga kite berjumpa lagi untuk kesekian kalinya...

No comments:

Post a Comment

Berkaitan juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...