Friday, July 17, 2009

What For Breakfast???

Pagi2 ni.... lapar gitu tau.... So dah ambik bekal roti 4 slice dar umah siap2 tau.... Ni baru je sudah breakfast la ni.... untuk pagi ni makan roti 4 keping cicah ngan sup cendawan Campbells (instant punyerrr).. pastu minum ngan 1 mug susu... tapi sup cendawan tu x abis pun... cicah sket pastu buang.... Kenapa??? Sebabnya x memenuhi citarasa la.... masin bagi bagi tekak ini utk menerimanya.... Hehehe... Ape2 pun ni dah kenyang... Pasni dah xde alasan nak malas2 wat keje.... Muahaha...

Ini adalah entry terakhir di hari ini dan juga minggu ini. Selepas ini Tuan Rumah sangat le sibukkkkk.... Sabtu dan Ahad ni ade kelas kat UTM KL.... Isnin depan ke UTM Skudai sekali lagi utk selesaikan misi makmal. Hhhuuuuaaaa.... dah terasa kepenatannya.... Bila2 free ME akan cuba hapdet yeeerrrr....

Semalaman....

Rutin Tuan Umah selepas balik keje sgt la sibuk... Kenapa? Sebab seminggu ni My Lovely Mum x sihat. Kesian dia... Kena kayap ataupun bahasa perubatan disebut Shingles... Urusan rumah sume diselsaikan oleh ME la kan. My Lovely Mum kena makan yg berpantang2.... pastu My Lovely Dad pulak x leh makan kat luar. Dia mmg minum teh pun kat umah... Jadi utk melancarkan aktivit di ruamh... ME semalaman akan menyediakan masakan utk mereka makan di siang hari sepanjang peninggalan ME ke tempat kerja....

Ikan senangin dgn gerut ni utk Mak
Bihun Sup Sayur ni masak utk dinner

Kari paste yg disiapkan.
Siang ni bapa tgl masuk santan dan ikan

sayur bayam dah siap diuruskan....
tinggal nak masuk dlm kuali jek

Jawab TAG HaSue

Humanggggg aiihhh... ade 30 soklan nak kena jawab. Sementara tgh free ni... elok jawab dulu... Sue dah jawab gak kat blog dia kat sini Kite layan eik... ape yg dia nak tau :-)

1. Bekas kekasih saya adalah :
~ seseorang yg telah meninggalkan alam nyata ini

2. Saya sedang mendengar :
~ mendengar hati berkata2

3. Mungkin saya patut :
~ bawa baju utk pegi gym dan bukan bawa swimming suit utk pegi club tghr ni

4. Saya suka :
~ buat ape yg sy suka pada waktu yg disuka

5. Sahabat-sahabat baik saya :
~ merupakan harta yg bernilai dan telah dipinjamkan Ilahi utk mengisi ruang2 di alam ini

6. Saya tak faham :
~ Kenapa sy dipilih utk soklam EXAM ni... (jaga2 Hasue.... yg dlm peti besi jgn lupa jwb)

7. Saya kehilangan :
~ segala barang kemas pada tahun 2008....

8. Ramai yang kata :
~ Saya anak bongsu.... Ade ke patut... Muka lembik sgt ke diri ini?? Musyhkil nihhhh

9. Makna nama saya :
~ xtau... sebab dah tanya My Lovely Mum & Dad.... dorang diam jek

10. Cinta itu adalah :
~ perkara yang memberi mcm2 perasaan kepada yg bercinta itu

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
~ cuba menyelesaikan masalah yg dihadapinya

12. Saya akan cuba :
~ menyelesaikan misi2 yang sedang dilalui

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
~ dulu, kini dan akan datang :D

14. Telefon bimbit saya :
~ merupakan pemberian seseorang.... banyak cite pasal HP ni

15. Bila saya terjaga dari tidur :
~ celikkan mata dan bersyukur... akan tgk jam pukul berapa

16. Saya paling meluat bila :
~ ade kaki jaki (bermuka2)

17. Pesta/Parti adalah :
~ utk org bersuka ria... menghilangkan rasa resah sekejap

18. Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui ialah :
~ entah la ye..... banyak yg comel2

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
~ sepanjang idup ni ade mcm2 rencah.... xtau nak pilih yg mana 1 idaman kalbu.

20. Hari ini :
~ Mr Kwrshii lum make a call lagi

21. Malam ini saya akan :
~ buat puding utk ex boss... InsyaAllah

22. Esok saya akan :
~ mcm biasa pagi2 naik bas pegi KL... ade kelas weekend ni

23. Saya betul-betul inginkan :
~ abis bayar utang study kat UTM dan juga mempunyai sebuah komputer utk kerja2 tesis saya. Selain itu... dipercepatkan jodoh.

24. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini :
~ ade sebiji bendasing dah hinggap kat bawah mata kiri

25. Pusat Membeli belah atau arked permainan :
~ pusat membeli belah!!! huhuhuuuu

26. Makanan barat atau Jepun :
~ makanan barat ketika nafsu membara2... makanan jepun bila Mr Kwrshii yg belanja... Muahaha....

27. Bilik yang terang atau gelap :
~ bilik yg terang benderang utk study.... Bilik yg gelap utk tidossss...

28. Makanan Segera adalah :
~ makanan yg dah lebih 6 bulan x makan :-)

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang :
Tghr ni nak pegi swimming n sauna

30. Siapa yang anda mahu TAG?
~ berenti sampai sini la.... perit jerih wooooo mau jawab 30 soklan EXAM.... Hehehe

Thursday, July 16, 2009

kukukakikakaku....


Hari ni kite nak cite pasal kuku.... antara barangan yg digunakan utk potong kuku x kira la jari tangan atau jari kaki....Memandangkan saje gatal2 nak buat TAg kat kawan2 kan.... so nak tau juga ape yg digunakan semasa proses pemotongan tu.... Wakaka.... Kalau mcm ME ni.... antaranya ialah.... Penyepit kuku (nail clipper), nail cuticles cream, cracked heel cream, rough skin remover cream, batu ape x tau nama... dgn penyepit utk celah2 kuku tu....(xtau nama :D)

Utk TAG kan....

1. Berapakah kekerapan anda memotong kuku?
2 kali seminggu utk jari tangan, sekali seminggu utk jari kaki

2. Apakah barangan yang digunakan semasa proses2 memotong kuku?
Dah jawab kat atas tadi...

3. Bilakah waktu yg selalu digunakan?
Bila malam2 hari selepas mandi.... siap rendam2 lagi kaki tu dlm air suam

4. Apakah kenangan menegenai kuku yg masih tersemat dalam kotak ingatan?
Penah tercabut kuku ibu jari kaki kanan masa bangun pagi nak pegi ambik paper final semester 6 pada bulan november 2008. Waduh2... sakit bangat.. menangis masa pegi ambik exam tu... Kalau ikut hati mau x ambik exam tu. Tapi ME menggagahkan diri hadir juga... lepas je abis exam terus pegi klinik kesihatan Cheras Baru. Dr cabut kuku tu... Ambik masa 6 bulan juga nak jadi elok.

5. Ambil gambar dan pastekan kat blog anda barangan yg digunakan....
Dah letak kat atas tu :-)

Tuan Rumah nak TAG keje umah ni kat kawan2 seperti yg dinamakan ye....(sape rajin forward la )

  1. Kak Watie
  2. Husna Milah
  3. Kak Hana
  4. Hasue
  5. Kak Suzi

Tuesday, July 14, 2009

Chocolate Cheese Layer Cake

Pagi2 ni nak hapdet pasal Kek Besday anak sedara hari tu. Smlm x sempat le nak hapdet lagipun internet hampeh. So ini le dia hasil dan juga resipi yg nak dikongsi... Telah dihapdet juga di MyResipi.... boleh ke sini juga ye....



Bahan2 utk lapis coklat
  • 1 1/2 cwn gula halus
  • 125g butter
  • 2 biji telur (grade c)
  • 1/2 cwn serbuk coklat/koko (van houten) + 1/2 cwn air panas (bagi larut)
  • 3/4 cwn susu coklat
  • 1 1/2 cwn tepung gandum + 1 sd teh soda bikarbonat + 1 sd teh serbuk penaik (ayak bersama)
  • 1 sd teh esen vanilla

Bahan2 utk lapis cheese

  • 375 g cream cheese
  • 100 g gula halus
  • 1/2 cwn tepung gandum
  • 2 biji telur (grade C juga ye)
  • 50ml air biasa

Cara-cara membuat kek ini:~

  1. Memula kena buat lapisan yg coklat dulu k... Mcm biasa la kan.... Pukul butter dgn gula sampai gula larut dan kembang. Pastu masukkan telur sebiji demi sebiji. pastu masukkan pula campuran coklat (yg dah siap2 bancuh dgn air panas tu). Lepas tu masuk pula susu coklat. Lepas tu boleh la masukkan pula campuran tepung+soda bikarbonat+serbuk penaik dan esen. gaul rata. (masa masukkan tepung tu kena sket2... sambil gaul rata)
  2. Sediakan dulang pembakar yang bersaiz empat segi... x tau le brp ukuran sebab lupa nak ukur. hehehe... Tapi dulang pembakar tu le yg diguna utk buat loaf roti. Kalau sape2 ade dulang yg mmg utk cheese cake lagi bagus. Senang nak bawa keluar nanti.
  3. Panaskan oven suhu 170 darjah celcius selama 5 minit. Bakar pula adunan kek coklat tu selama 12 hingga 15 minit.
  4. Opsss... Lupa lak... sebelum masuk semua adunan kek coklat tu.... ambik 2 sudu besar adunan kek dan masuk dlm plastik (nanti nak guna utk buat corak2 atas cheese pula)
  5. Sementara menunggu kek coklat tu... Kite pukul cream cheese dgn gula sampai kembang. lepas tu masukkan telur dan pukul lagi. Pastu masuk pula tepung dan gaul rata. Last sekali masukkan air.
  6. Bila adunan kek coklat dah siap 15 minit, masukkan pula adunan cheese tadi ke atasnya. Paipkan pula 2 sudu adunan kek coklat tadi. corak2 kan kek kite. ME ni tgn kaku sket. So paipkan lurus2, pastu ambik lidi gariskan jek. Tu yg terhasil corak ini. Kire corak basic la ni. Bakar dengan cara marine bath. Letak dulang bawah dia dgn air. Jgn lupa tutup loyang kek dgn aluminium foil sebab nak bagi permukaan kek yg cantik. Bakar pula selama 40 minit.
  7. Bila dah siap bakar, biarkan aje kek sejuk sendiri dalam oven... Mcm ME bakar malam hari... so biar dia sejuk smp ke pagi. Pastu simpan pula dalam freezer keesokkan sepanjang hari bekerja. Mlm tu boleh le makan... sebab rasa cheese lebih enak disimpan....
  8. ade org suka dan pandai menghias kek menjadi lebih cantik dipandang. Disebabkan ME ni kerastang... so ape yg boleh dibuat ialah pukul whipping cream.. salut di tepi... Pastu ME parut pula Coklat Cadburry Bar dan tampal kat tepi2 kek tu... Siap

Monday, July 13, 2009

Hi-Goat ~ Susu Terbaik Selepas Susu Ibu




Susu kambing adalah satu pengeluaran biologikal yang unik.
Khasiatnya memang tidak dapat nafikan.
Sudah menjadi satu tanggapan umum di seluruh dunia bahawa
masalah kesihatan manusia boleh dibantu dengan khasiat
penghadaman dan pemulihan dari susu kambing yang luar biasa.

Tokoh seperti Cleopatra dengan sejarah mandian susu kambing dan
Mahatma Gandhi memulakan hari dengan segelas susu kambing yang segar
diikuti dengan segelas sebelum masuk tidur.

Jus Epal Limau & Chocolate Ice

Jom kite minum pulak.... terasa dahaga lak kan bila dah nak masuk tghr ni... Muhahaha

Jus Epal Limau Asam Boi

Chocolate Ice... Lebih buat Chocolate Layer malam td

Nasi Goreng

Ni adalah nasi goreng yg dimakan pagi Sabtu yg lepas 11/7/2009.... Tapi baru nak post hari ni... Nasi goreng ni makan sebelum naik bas pegi kelas kat KL.... isi perut dulu... Nasi goreng biasa cuma ade letak byk sayur2 hasil tani My Lovely Dad...


Nasi Goreng RiShaZalia :-)

Mee Soto

Mee soto ni bukan le masak sendiri... Tapi nak promo kedai ni... Letaknya kat dalam food court Tesco Kulai... Sedap ni.... masih terasa keenakan kuahnya...

Paras rupa Mee Soto
K.Iz tgh makan bihun soto
Ini la kedai Aneka Mi yg menjadi pilihan di Tesco Kulai

Hepi Besday Mieza Irdina


Pagi yang ceria utk semua... Pagi2 ni ME nak wish Selamat Ulangtahun Kelahiran yang ke 10 utk my Niece yang sulung iaitu Mieza Irdina.... Mcm sekejap je masa berlalu. Masa dia lahir dulu ME masih lagi study kat UiTM... Sekarang dah nak sama tinggi la... Adakah dia yg cepat meninggi atau ME yg pendek... Wakaka... By the way... Utih harap Kak Long akan menjadi anak yg soleheh dan juga berjaya dalam hidup. Jgn lupa pengorbanan Mama, Babah, Nenek (yg jaga Kak Long smp skrg ni) dan juga Atuk ya... Belum celebrate pun lagi.. cuma nak tayang kek yang Besday Girl request tu.... Corak2 atas kek tu x penah belajar pun. Cu,a sebelum ni penah baca komen kat MYR cmne nak buat... Tu saje2 cuba menjadi pulak. Nak resipi kek ke? Nanti la ME akan hapdet k.... Skrg ni ade busy sket :-)

Sunday, July 12, 2009

Hari Pertunangan Along

Pegi kenduri pertunangan Along anak Busu kat Parit Sulong, Muar, Johor. Amboi... jauh rasanya rumah tuanang Along ni. Lupa nak ambik pic cousin yg bertunang tu... tapi layan je dulu pic ni ye... LAYANZZZZ

Tengok le ME tu....Rimas betul dgn lengan baju tu...
Kenapa rimas?
Sebabnya ade sulaman benang dan manik
gatal2 tangan...hehehe
Ni pula antara hantaran yg dapat...
Dari kiri ialah Angah, Kak Miah (Kak Ipar), Alya (yg kecik)
pastu Maklang, Atuk dan Mak

Friday, July 10, 2009

Susu Kambing ~ Kebaikan dan Sejarah Islam

Pagi2 Jumaat ni Tuan Rumah sangat berminat untuk mengadakan perkongsian dengan kawan di alam maya ni bercerita pasal Susu Kambing. Ape kebaikan dan sejarah2 dalam Islam yang berhubung kait dengan kebaikan susu kambing ini. Dewasa ini pemikiran kite sering dikuasai oleh kebaikan susu lembu sahaja kan.... Oleh itu Tuan Rumah nak membuka minda kite dengan perkongsian ini. Mudah2an ianya akan memberikan manfaat kepada kite semua.
Tidak mudah untuk menelan susu kambing segar kan... Oleh itu dengan daya usaha yang telah dilakukan oleh HR Marketing Sdn. Bhd, mereka telah mengusahakan perniagaan berdasarkan Susu Kambing ini....Kepada kawan2 yang berminat untuk membeli produk2 susu kambing boleh la berurusan dengan Tuan Rumah ye...Sama2 la kite panjangkan usaha ini kepada kawan2 yang lain...Amin
Kebaikan Susu Kambing

Susu kambing kaya dengan protien, enzim dan mengandungi faktor anti penuaan, antiarthritis serta antibarah. Ia mengandungi antibodi untuk merawat penyakit gastrik, demam kuning, lelah, penyakit kulit, memulih tenaga batin, sakit jantung peringkat awal, ulser perut serta membantu dalam pembentukan tulang dan gigi. Ia juga sering dijadikan bahan membuat dadih, ais krim, keju dan mentega. Industri komestik juga mengeluarkan produk berasaskan susu kambing seperti syampu, krim muka, sabun dan krim pencukur.
Sejarah Dalam Islam

NABI ADAM

Bermulanya Human Civilization (tamadun manusia)
Habil dan Qabil menternak kambing dan ianya
merupakan ternakan binatang pertama di dunia.

NABI IBRAHIM

Merupakan penternak kambing yang agong.
Terdapat 12,000 ekor anjing yang menjaga kambing- kambingnya.
Berlaku peristiwa sedekah (kambing) yang terbesar dalam sejarah Islam.

NABI ISA

Juga menternak kambing
Wujudnya Bani Israel – bangsa Yahudi (satu bangsa yang dikenali cerdik)
Mengamalkan minuman susu kambing sehingga ke hari ini.

NABI MUHAMMAD SAW

Diantara jenis minuman yang biasa diminum oleh Rasulullah saw adalah susu kambing segar, yakni langsung diminum sesudah diperah dari kambing (kisah Abdullah bin Mas’ud pada masa remaja, mengembala kambing milik Uqbah Mu’aith).

Peristiwa Israk Mikraj
Nabi Muhammad s.a.w telah disediakan dengan tiga jenis minuman
oleh Jibrail iaitu Arak, Madu dan Susu kambing.
Baginda memilih susu kambing
("minuman yang terbaik di dunia selepas susu ibu").

Thursday, July 9, 2009

Claytan @ Ayer Hitam

Tengahari ni xde makanan nak diceritakan... jadi kite hapdet ape yg dibeli kat Claytan Ayer Hitam minggu lepas masa ME pegi UTM Skudai hari tu kan.... Xde brp banyak pun RM yg dihabiskan sebab mmg estimate byk tu jek...Lagipun pakai duit tabungan ni. Kali ni membeli sepesen jek yg corak munga2 buluh. Xleh lebih2 sebab minggu depan nak pegi lagi kan... tgh tunggu supervisor htr surat pegi buat Tensile Test pulak...

Tengok gula2 ni.... comel x?
mcm gula2 betul kan.... tapi ni gula2 kaca tau
x leh dimakan punnnnn...
jgn tertipu k...
Rega sume ni RM5
Ni mangkuk Claytan yg besar... Beli sebab leh letak sup
Pastu beli sekali la dgn pinggan alasnya...
Selain letak sup leh letak bubur2 ke kan...
Mangkuk RM5.70
Pinggan alas RM5.20
Yg ni lak rice bowl.... tapi boleh juga mkn sup & bubur
dalam bowl ni kan.... Harga cuma RM1.60 sebiji
Bekas garam lak..... Boleh letak asam jawa gak kan
2 bekas ni harganya RM10
Ni pula ialah sudu sup dan piring
Lupa nak ukur brp inci piring ni
kecik drpd pinggan makan bsr drpd piring kuih
dirasakan amat sesuai utk mkn mee goreng mcm tu
Sudu tu satu RM1.30
Pinggan mee pulak RM2.70
Pastu... ade satu pinggan besar empat segi
Nampak x? Yg kat bawah bekas garam tu...
Dalam warna ijau... Bawah pinggan warna itam tau
Sebelum ni dah ade beli yg kecil sket...
Sesuai buat makan spagheti ke...
Rega pinggan empat segi besar tu RM8.30
Makanya hari tersebut abis le RM67.80 utk barang2 ni

Basically???

Hari ni terasa nak share ape yg diapply pagi2 semasa bersiap2 nak pergi ke kerja tu kan.... Kat bawah ni ialah barang2 kira wajib la... Yg x wajib tu ade la beberapa lagi... Ni kira yang basic2 ajekkk.... Biasa apply ni kat muka la ye... kite cite yg kat muka jek...

Antaranya ialah:-
  • Eye drop yg optrex punya sebab mata selalu rengsa
  • Eye lotion ~ dark circle teruk tu yg kena guna
  • Scar care ~ pakai ni sebab nak ilangkan scar chicken pox kena last december
  • Moisturizer ~ muka kering
  • 2 way foundation ~ biasala.... bedak2 bagi tahan lama sket
  • Mascara
  • Blusher
  • Lipstick
  • Perfume

Ni hand & body lotion

Sape2 ade scar kan... ME boleh syorkan pakai Scar Care yg jenama ni... Memang berkesan la... Jenama Colonial Dames. Boleh beli kat farmasi dgn harga RM50++

Pakai eye lotin yg jenama ni... beli kat farmasi gak RM55++

yang ni mmg kena guna la sblm apply lipstick.
Sebabnya bibir yang kering...
Hanya jenama Sebamed ni sahaja yg boleh apply kat bibir ni...
Yang lain puas dah guna abis rosak bibir dibuatnya.

Cheese Stick

Jom breakfast dgn cheese stick ni... ME mmg suka makan cheese stick ni sebab rasanya yg lemak2 dan manis... Suka letak gula atas stick ni. Sengaja buat bentuk stick sebab panjang dan comel.. Kalau children sng nak pegang. Kalau mcm kite ni lak... comel jekkk muat mulut la.. x yah nganga besar2... Hehehe.... Lagipun bentuk ni tutup mata pun leh bentuk kan....(kalau ade huruf M tu sesuai le kan.... hehehe)

Ni tgh dok bagi penaik lagi.... x sama besar sticknya... sebab main ambik jek doh tu x menimbang sama berat pun. Pas siap naik leh le sapu ngan telur pastu letak le gula... ade org suka juga letak cheese kat atasnya.... ME suka letak cheese kat dalam.... Enak makan lepas kena bakar

Kak Intan Bagi Hadiah La... Hepinya

Terima kasih kepada Kak Intan yang sepenuh ikhlas memberikan hadiah yg loving ni.... ME juga mempunyai minat lebih kurang Kak Intan ni... iaitu embroidery dan masak2... Hehehe... Tapi Kak Intan ni rajin woooo.... Dah la jadi manager kat rumah boleh lagi mengasuh baby2 kecik ni.... Adehhh.... Cekap sungguh.... Bukan le mcm Tuan Rumah ni.... Mau fenin dibuatnya....Hehehe....Kepada Kak Intan... Semoga persahabatan kite akan terjalin kukuh ye... Amin

Wednesday, July 8, 2009

Sepinggan Yang Penuh.....

Sepinggan yang penuh ni adalah lunch yang disediakan oleh My Lovely Mum pada Sabtu yg lepas 4/7/2009.... Bukan le yg terbaru ye... hehehe... Suka nak share lunch meals ni walaupun dah lama berlalu dan dah menjadi darah daging pun... sebab ade cerita disebaliknya selain drpd keenakan ikan talang masin tu masih terasa lagi...

Nasi + Kari Ikan Talang Masin + Sambal Sotong + Kobis Masak Lemak

Sambal Sotong Kering

Kari Ikan Talang Masin
Mana datang stok2 ikan masin dan sotong kering tu??? Tu la nak cite.. belinya dah hampir 2 bulan yang lepas di Lumut, Perak masa ME ade seminar kat sana. Oleh sebab benda2 alah ni transit lama di KL... Maka ia mengambil masa hampir 2 bulan utk sampai ke Melaka ni... Hehehe... Kepada My Lovely Mum... Thanks a lot sebab masak yg sedap2 ni

Digital Kitchen Scale

Pagi ni nak share pasal Digital Kitchen Scale yg baru beli ni.... ME saje beli ni sebab konon2nya senang nak menimbang la... Mana tau mood R tu terlebih ke...Kite sama2 le buat pemantauan nanti eik... Beli ni kat Cosway... Ade kupon 1, so dapat beli dengan harga RM45 je


Tengok tu... berfungsi dengan baik kan... bagusssss!!!

Tuesday, July 7, 2009

Bullion Roses Embroidery

Akhirnya.... Selamat juga menyudahkan sulaman belakang tudung ni.... Sebulan dah rasanya buat benda alah ni... Tapi bukan buat hari2 pun... Kalau ade mood tu buat le 5 ke 6 kelopak... Lepas tu... jarum ngan benang tu lak menengok tuan dia sampai ke pagi... wakaka... M besau tu...

Taraaa..... Closed up sket.... Berterabur bunga2 nya

Taraaaa.... Ni le hasilnya.... Cuma belakang tudung baru
Part yg tepi2 tudung lum buat lagik...
Ingat malam2 ni nak buat le... Sebabnya...
Ade kawan anto baju suruh jahit manik lak....
Bila nak siap tu??? Hehehe....
Minggu depan nak ke skudai lagi...
Weekend ni dah start kelas lak....
Pandai2 le ye.... Fikir2kan... :D

Hijau Saujana Memandang

Jom kite buat refreshing mata pagi2 ni dgn tgk sayur2an yang ade kat belakang umah tu.... Cuci jgn x cuci....

Antara salad yg bakal dipetik

Limau nipis yg semakin menguning

Terung yang nakal dibuat sambal.... Hehehe

Haaaa.... Ni pula timun yg dah selamat kite org makan... rangup2 nih... Last time ade cite pasal pokok timun yg dah berbunga kan... so ni le hasil buahnya.....

AWARD dari Kak Nor pula....

Ini pula hadiah daripada Kak Nor yang sangat2 la rajin tu.... Jeles tgk kerajinan dia... Terima kasih kak.... Semoga persahabatan kite akan terjalin kukuh selamanya... Dia pesan suh dtg amik hadiah... Sebab skrg tgh agak senang... tu cpt2 pegi ambik... Hehehe... Moga2 Tuan Rumah ni akan mengamalkan 100% pengetahuan Islam dalam hidup... Amin 1. Copy gambar Islam di atas
Okessss

2.Kemudian pilih 10 org sahabat anda dan wajibkan mereka melakukan perkara yg sama.
Humang.... ramai juga la... Seploh owang.... Cuba ye...

  • Kak Watie
  • Kak Jun
  • Husna Milah
  • Kak Fiza
  • Kak Suzi
  • Kak Roslina
  • Kak Noorma

AWARD + TAG from Kak Watie.....


*.*

Seperti yang dijanjikan dgn Kak Watie kan... Ni lah dia mencuba2 utk menyiapakan TAG nanti baru dapat Award... Hehehe... Tapi Tuan Umah nak tayang dulu Award yg dapat tu... Muahaha

1• Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.
Kak Watie ialah...
  • Insan luhur yg menghulurkan salam ukhuwah di alam maya ini.
  • Baru sahaja mengenalinya... namun terasa dekat di hati.
  • Seorang pengurus rumahtangga yg cekap (sebab selalu nampak hidangan best2...Hehehe)
  • Hidup dalam keluarga yang saling sayang menyayangi.... bersama suami dan 3 org anak2
  • Dia ade kucing..... Hehehe

2• Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies

  • Masih lagi bergelar student walaupun dah keje
  • Bekerja dalam industri pembinaan
  • On progress utk menyiapkan 2 masjid baru
  • Boleh buat kerja halus dan kasar (yg halus mcm mennyulam/menjahit.. yg kasar mcm pegang segala mcm tools utk kayu/besi/concrete)
  • Ade ramai kawan2 di seluruh pelusuk.... terutamanya Malaysia sebab x duduk lama di satu2 tempat... Dulu2 asik pindah sekolah jek
  • Bakal mempunyai kereta kecil sendiri.... Dah abis bayar kat bank nanti baru confirm sendiri punya... Muahaha
  • Tengah buat tesis dgn supervisor yg bernama Prof Madya Dr Ahmad Baharudin... On structure... Masa dapat tajuk dulu nangis sebab x nak tajuk tu.... Huahuahua
  • Suka main masak2 dan hasilnya tidak mengecewakan
  • Bercita2 utk berhijrah ke tempat lain
  • Bakal menduduki rumah sendiri selepas tamat pengajian yang dijangka akan abis May 2010.... Ini le projek mega


3• Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them.

Humang aih... ramai bebenor la.... ME pick 5 3 org je la ye....


4• Leave a comment on the receipients’ blog to tell them they’ve been tagged.

Kepada Husna, kak Ina dgn Juwita.... sila2 kan la ye


5• Paste the award badge in your sidebar.Yang gambar ribbon pink tu award untuk tag ni lah tu!

*.*

Monday, July 6, 2009

Pizza

Ni nak hapdet ape yg sempat dibuat weekend yg lepas... saje2 buat pizza ni sebab nak makan... Tu tgk je le antara proses pembuatannya... Senang jek sebab guna sos psagethi Prego ni... mmg banyak membantu le... Buat pizza sendiri leh letak brp banyak cheese kite nak... Hehehe.... Yummy Yummy....

Seloyang pizza yg dah siap dibakar

Rupa paras sebelum masa kejadian

Doh pizza

Sos Prego yg banyak membantu... suka perasa cendawan ni

Pizza Soft Crust... Yummy Yummy

Berkaitan juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...